Barns medfödda järnförråd börjar ta slut vid 4-6 månader och det är då järnrik mat börjar bli viktigt. Järnberikad gröt och välling rekommenderas faktiskt till barn de första åren. Som komplement eller alternativ till järnberikad gröt eller välling kan man självklart servera annan järnrik mat. Här kommer en lista på 12 livsmedel, utan innebörders ordning, som ger mycket järn.
- Paltbröd
- Blodpudding
- Vetegroddar
- Aprikoser
- Havregryn
- Fullkornsprodukter
- Kikärtor
- Sojabönor
- Kött
- Leverpastej
- Linser
- Gröna bladgrönsaker (OBS! Ge inte till barn under 1 år.)
Denna webbplats använder cookies. Vi använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök. Genom att använda vår webbplats godkänner du användningen av cookies. Du kan justera säkerhetsinställningarna i din webbläsare så att dessa inte tillåts.
Läs mer om Cookies
Stäng
Läs mer om Cookies
Stäng