3 år

Fullkornsvälling med frukt & dinkel, 5 liter

  • Berikad med järn, kalcium, jod och vitamin D
  • Högt innehåll av omättat fett
  • Osockrad
  • Av mjölk från svenska gårdar

Havre, vete, råg, dinkel, äpple, banan och päron ger fullkornsvällingen en mustig och fyllig smak.
 
Semper Fullkornsvälling frukt & dinkel med bakteriekultur ger en bra mättnadskänsla och passar därför bättre för större barn.  
Dinkel är en mycket gammal vetesort som började odlas för flera tusen år sedan och som är näringsrik. Man skulle kunna säga att det är vårt urvete som också benämns Spelt. Korn innehåller nyttiga lösliga fiber som kan ha gynnsam effekt på kroppens funktioner.
 
D-droppar ges till barn under de två första levnadsåren, därefter ska behovet av dessa vitaminer tillgodoses genom barnets mat. Vitamin D behövs för att kroppen ska tillgodogöra sig kalk och kunna bygga ett starkt skelett. Sempers Fullkornsvälling Frukt & Dinkel är berikad med extra Vitamin D för att bättre tillgodose de små barnens behov av vitamin D.
 
Vällingen är tillverkad i Götene i Västergötland med mjölk från svenska gårdar.

Artikelnr: 6870

MJÖLK (<0,1% fett), mjöl (HAVRE 11%, majs, fullkornsdinkel (av VETE) 6,5%, fullkornsVETE, RÅG, KORNfiber), avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), GRÄDDE, rapsolja, solrosolja, äpplejuicekoncentrat 4,5%, bananflinga 3,5%, päronjuicekoncentrat 2,2%, mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, pantotensyra).

201 g mjölk (<0,1% fett) har använts för att tillverka 100 g färdig produkt. Produkten innehåller 27 % fullkornsmjöl.

Receptet kan förändras, läs alltid ingredienslistan på förpackningen.

100 g pulver ger100 ml blandning ger
Energi1891 kJ (451 kcal)265 kJ (63 kcal)
Fett18 g2,6 g
varav mättat fett3,6 g0,5 g
varav enkelomättat fett8,6 g1,2 g
varav fleromättat fett5,2 g0,7 g
Kolhydrat56 g7,8 g
varav sockerarter*31 g4,3 g
Fiber4,0 g0,6 g
Protein13 g1,9 g
Salt**0,50 g0,07 g
Vitamin A362 μg50,8 μg
Vitamin D11 μg1,6 μg
Vitamin E7,2 mg1,0 mg
Vitamin C83 mg12 mg
Tiamin0,73 mg0,10 mg
Riboflavin0,62 mg0,087 mg
Niacin (NE)6,2 mg0,87 mg
Vitamin B60,41 mg0,058 mg
Folsyra46,6 μg6,52 μg
Vitamin B120,86 μg0,12 μg
Pantotensyra2,6 mg0,36 mg
Kolin114 mg16 mg
Natrium200 mg29 mg
Kalium911 mg128 mg
Klorid500 mg70,0 mg
Kalcium621 mg87,0 mg
Fosfor430 mg60,2 mg
Magnesium77,2 mg10,8 mg
Järn8,8 mg1,2 mg
Zink4,1 mg0,58 mg
Jod104 μg14,5 μg
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna.
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande natrium.

Dosering: 
1 dl vatten + 2 msk pulver ger 110 ml färdig välling.
2,5 dl vatten + 5 msk pulver ger 275 ml färdig välling.

I mikro:
1. Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan. 2. Skaka tills pulvret löst sig. 3. Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.

I kastrull:
Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!

En välling som en gång har värmts ska serveras inom 1 timme, den ska heller inte värmas om.
Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar.

Förvara torrt, mörkt och i normal rumstemperatur. Se till att den öppnade förpackningen hålls stängd, eller förvara i en burk med

lock. En öppnad förpackning bör förbrukas inom två månader. Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
När vällingen är slut ska förpackningen sorteras som plastförpackning.

Visste du att?

En enda portion…

... välling ger mer järn än två portioner leverpastej. Alla våra vällingar och grötar är järnberikade.

Läs mer om vår välling
Pin it
Hem / Produkter / Fullkornsvälling med frukt & dinkel, 5 liter